Elfindale Road, London SE24


The existing rear ground floor kitchen and dining accommodation is enlarged. In addition an under-utilised rear single storey block provides space for additional kitchen utility areas. The proposals link all these areas in an open-plan arrangement resulting in a large kitchen / utility and dining space. An extension at roof level also provides an additional and en-suite shower room. The client expressed an interest in strong architectural forms that would differ from neighbouring extensions. The new additions are consistent in form and materials using Glass, zinc and timber.

Residential Extension
02ELF
03ELF
04ELF
05ELF
06ELF
Graemesdyke Ave, London SW14


An end of terrace dwelling located in south-west London. Planning consent was granted within eight weeks. The rear corner became the focus of the proposals providing an enlarged kitchen and breakfast space. The roof rises towards the centre creating an apex which also is read internally. The form was designed by reducing the height around the perimeter which would not impact the outdoor areas or surrounding neighbouring properties. A small Patio area off the rear reception room is retained with the enclosure tapered to increase direct sunlight.

Rear addition + ground floor<br />refurbishment
08GRA
09GRA
10GRA
Fursdon, Henfield BN5


The property is a cluster of traditional buildings comprising, the main house, a double garage, and an outbuilding. The clients want to transform the garage into a games room whilst also extending rear-wards from the main house. The strategy is to provide a gallery space that brings all three buildings together. The existing spaces within the main house spill out into this new structure, which is fully glazed and provides panoramic views of the gardens. The structure is lightweight with timber slatted screens to provide greater privacy at night. A new mezzanine floor is introduced in the new games rooms for study and quieter activities.

Glass gallery structure
12HEN
13HEN
Hide Place, London SW1


A contemporary new-build house in Victoria and is located between two existing buildings. The brief was to create a family dwelling with separate office accommodation, and off-street parking on the ground floor. Access to the house is via an external covered ‘cloistered’ area off Hide Place and to a new vicarage overlooking Vincent Square. The front elevation and large glazed areas are designed to maximise views towards landscaped gardens opposite. This is articulated further, by creating an overhanging frame, which also distinguishes the upper floors of the house from the ground floor spaces below. Solid timber is used to break-up the otherwise predominantly glazed elevation.

New Build House
15HP
16HP
17HP
Britannia Basin, Manchester


Short listed competition project down to the last six from a total of one hundred and seventy entries. The concept behind the design was to develop a double aspect 'Loft' type apartment with increased floor to ceiling height to allow as much natural daylight and views. Each Unit is served from an open central core with sealed lobbies. This eliminates the need for deck access and increased security as well as aspects of privacy. All units have a high degree of flexibility by providing storage units in conjunction with movable screens as a means of sub-dividing the space.

Canal side apartments for Urban Splash
19BB
20BB
350 350 350 350 350